Bogăția culturală din Arad
Bogăția culturală din Arad

Atracții Turistice

Atracții Turistice

Aradul atestat documentar în anul 1028, este situat în partea de vest a României, în Câmpia Aradului, fiind traversat de la est la vest de râul Mureș.

După cel de-Al Doilea Război Mondial, oraşul Arad s-a dezvoltat ca centru industrial, s-au conturat marile platforme industriale şi au luat fiinţă întreprinderile republicane, cu mii de locuri de muncă. Ca urmare a creşterii numărului de locuitori, au apărut noi cartiere de blocuri şi numeroase clădiri publice, printre care şi Hotelul Astoria, actualmente Continental Forum Arad, inaugurat în anul 1969.

Clima în Arad este blândă, cu ierni nu foarte friguroase și veri relativ călduroase, cele mai multe zile din an fiind cu temperaturi pozitive.

Proporționat de la est la vest, zona cuprinde trei mari trepte de relief:

Munții Codru-Moma (cu vârful Pleșu de 1.112 m și vârful Momuta, de 930 m) și între Văile Crișului Alb și Mureșului – Zarand (cu vârful Highis, de 860 m si vârful Drocea, de 836 m)

Dealurile Vestice, între 200 – 400 m înălțime

– și câmpii – Campia de Vest.

Orașul are la nivel ocupațional mai multe ramuri industriale precum construcția și reparația materialului rulant, industria constructoare de mașini, industria confecțiilor, industria produselor alimentare, industria de prelucrare a lemnului.

©2020 Continental Hotels. Toate drepturile rezervate. Site realizat de InMotion Media

AM SUSPENDAT TEMPORAR ACTIVITATEA ÎN URMĂTOARELE HOTELURI:

Grand Hotel Continental,

Continental Forum Arad, Continental Forum Sibiu, Continental Forum Tîrgu Mureș,

Continental Dr. Tr. Severin and Continental Suceava


Informații privind flexibilitatea rezervărilor dumneavoastră și siguranța călătoriilor

Toate rezervările cu data de sosire înainte de 31 mai pot fi modificate sau anulate fără penalizare

Toate rezervările cu data de sosire după 1 iunie pot fi modificate pentru o altă perioadă până la sfârșitul anului 2021, în limita disponibilității.