Cetatea Aradului

Cetatea Aradului

Cetatea Aradului a fost construită pe malul stâng al Mureşului, fiind ridicată la cererea împărătesei Maria Tereza. Lucrarea a durat 20 de ani și a fost executată de mii de deținuți, fiind proiectată de Ferdinand Philipp Harsch și având formă de stea cu șase colțuri.

Cetatea Aradului a fost una dintre cele mai mari închisori militare ale Imperiului austro-ungar, printre prizonieri aflându-se și revoluționarii Horea, Cloșca și Crișan.

Cel mai celebru deținut al cetății a fost Gavrilo Princip, autorul asasinatului din 1914 de la Sarajevo, în urma căruia s-a declanșat Primul Război Mondial.

În perioada în care Cetatea a fost închisoare militară, aici au murit 4317 de deținuți din cauza relelor tratamente la care au fost supuși.

Deoarece Cetatea Aradului este un obiectiv militar, își deschide poțile pentru vizitatori doar cu ocazii speciale și se impun reguli speciale de vizitare.

De câțiva ani, municipalitatea încearcă transformarea Cetății în obiectiv turistic, dar fără succes. Cetatea Aradului este ușor accesibilă, fiind la 10 minute de mers pe jos de Continental Forum Arad.

©2020 Continental Hotels. Toate drepturile rezervate. Site realizat de InMotion Media

AM RELUAT ACTIVITATEA OPERAȚIONALĂ ÎN TOATE HOTELURILE

În această perioadă, am luat toate măsurile pentru siguranța sănătății dumneavoastră și a colegilor noștri. Din acest motiv o parte din serviciile noastre nu sunt disponibile sau sunt disponibile cu acces limitat.


Măsuri prevenție împotriva răspândirii Coronavirus Covid-19