Frumusețea arhitecturii medievale
Frumusețea arhitecturii medievale

Cetatea Șoimoș

Cetatea Șoimoș

cetatea soimos

Cetatea Șoimoș se află la o distanță de 35 de km. de Continental Forum Arad, care se parcurg în aproximativ 40 de min. Cetatea Șoimoș are o vechime impresionantă, datând din anii 1278, fiind contruită după primele invazii ale tătarilor de către o familie nobiliară.

Numele cetății Șoimoș provine de la tradiția conform căreia aici s-ar fi crescut șoimi, activitate care a dus faima Cetății în Evul Mediu.

Cetatea Șoimoș este un exemplu de arhitectură medievală, având ziduri mari de piatră, iar poarta principală este contruită pe un pod de lemn suspendat pe piloni, deasupra unei râpe.

În prezent, Cetatea Șoimoș este dovada vie a rezistenței arhitecturii medievale, pereții săi rezistând de-a lungul sutelor de ani, la fel și porțile de acces și ornamentele din curtea interioară.

Drumul până la Cetate oferă o priveliște unică asupra Defileului Mureșului, cât și spre Câmpia Aradului.

Priveliște panoramică din interiorul și exteriorul cetății.

Cetatea Șoimoș se află pe dealul Cioaca Tăutului, în localitatea Lipova, pe malul drept al Mureșului. Cum să ajungeți de la hotel Continental Forum Arad.

©2020 Continental Hotels. Toate drepturile rezervate. Site realizat de InMotion Media

AM RELUAT ACTIVITATEA OPERAȚIONALĂ ÎN TOATE HOTELURILE

În această perioadă, am luat toate măsurile pentru siguranța sănătății dumneavoastră și a colegilor noștri. Din acest motiv o parte din serviciile noastre nu sunt disponibile sau sunt disponibile cu acces limitat.


Măsuri prevenție împotriva răspândirii Coronavirus Covid-19